REDIRECT TO NEW WEB : http://www.auditt-web.com

PLEASE WAIT A SECOND

AUDI TT MkI: Fotografies: qüestió de matisos

diumenge, 4 de desembre del 2011

Fotografies: qüestió de matisos

Degut al color especial del TT (vermell Missano), he anat veient que depenent de la càmera de fotos que utilitzi, el color vermell del cotxe va prenent diversos matisos, des de vermell ataronjat, fins a vermell intens, passant per vermell rosat. 

Bé és cert que, com a color perlat, la tonalitat varia considerablement en funció del tipus i la quantitat de llum ambient  que hi ha quan es pren la fotografia, però tot i així, sota unes mateixes (o similars) condicions, s'obtenen resultats força diferents, segons la càmera utilitzada.

Deixo una mostra de fotografies fetes amb les diferents càmeres que he pogut utilitzar :

 Càmera del mòbil (Nokia N81 2 mp)

Nikon Coolpix 2200

Nikon Coolpix L5

Nikon Coolpix S210

Cap d'elles és un model "premium", però és curiós com el color captat per la càmera del mòbil és més real que el captat per la Nikon L5, on en la majoria de fotos pren un color que tendeix més a taronja que a vermell.

Com a profà en la matèria, considero que les millors fotografies són les preses per la Nikon Coolpix 2200, càmera que únicament té 2 mp però capta els colors vius, però reals, alhora que s'obté una nitidesa notable.

Per la seva part, la Nikon Coolpix L5, tot i tenir una bona nitidesa (potser superior a la Coolpix 2200), falseja considerablement el color vermell del cotxe, presentant-lo pràcticament con taronja.

La Nikon Coolpix S210, és la que presenta una nitidesa més pobre, tot i que el to del color vermell és una mica millor que el de la Coolpix L5, però sense arribar al nivell de la Coolpix 2200.

Per acabar, tot i que la nitidesa és baixa, i la llum ambient que capta té un to artificial, sorprèn que el color vermell Missano que s'observa amb les fotos preses amb la càmera del mobil Nokia N81 és dels més reals.

En properes entrades, es podran veure dues sessions fotogràfiques fetes en la mateixa localització, la primera amb la Nikon Coolpix L5, i la segona amb la Nikon Coolpix S210.

Ens veiem.