REDIRECT TO NEW WEB : http://www.auditt-web.com

PLEASE WAIT A SECOND

AUDI TT MkI: Una mica d'història ....

dimarts, 22 de novembre del 2011

Una mica d'història ....

Informació extreta de Wikipedia (parcialment ampliada)

L'Audi TT és un automòbil esportiu, produït pel fabricant alemany Audi des de l'any 1998 a Győr, Hungría, on es produïa i s'acoblava la part mecànica amb la carrosseria que provenia de la factoria alemana d'Ingolstadt. 

Existeixen dues generacions del TT, totes dues amb el motor davanter transversal i disponibles amb carrosseries cupè i descapotable de dues portes i amb tracció davantera o a les quatre rodes (quattro). La primera generació del TT cupè i l'actual tenen una configuració de 2+2 places, mentre que la descapotable té una configuració de 2 places.

Prototip del TT

El TT fou presentat per primer cop com un prototip al Saló de l'Automòbil de Fràncfort l'any 1995. El disseny és acreditat a J. Mays i Freeman Thomas de l'estudi de disseny Califòrnia, pertanyent a Volkswagen, amb Martin Smith contribuint amb el disseny interior que fou guanyador de diversos premis.



El nom de TT és una referència a la cursa, que data d'inicis de segle XX, Tourist Trophy, de l'illa anglesa de Man.


 
Disseny del TT

L'estilització del TT es vista per molts com un moment clau en el disseny automotriu. Des de la seva introducció com a prototip a l'any 1995, i com automòbil de producció el 1998, el disseny és vist com valent, innovador i revolucionari. Mentre l'automòbil va prendre prestat alguns elements de disseny de vehicles anteriors, el disseny en general va ser considerat per molts com verdaderament únic. Tot i el seu suau corbat tant atractiu, el disseny no porta a a aerodinàmiques revolucionàries (el coeficient d'arrosegament de la carrosseria era en realitat relativament alt, 0,35). Però amb el seu distintiu disseny, carrosseria arrodonida, gran utilització de l'alumini anoditzat exposat, i manca de paracops definits, el TT va representar una desviació de molta de l'estilització que dominava el mercat automotriu de l'època.
 
Primera generació del TT (1998-2006)

El model de producció (designació interna Typ 8N) va ser llançat amb carrosseria cupè al setembre de 1998, seguidament pel descapotable a l'agost de 1999 

 

Llarg / ample / alt / batalla  4041 / 1857 / 1346 / 2423 mm

Estaven basats en la plataforma A de Volkswagen utilitzada al Volkswagen Golf, Škoda Octavia y altres. Les diferències amb el prototip son els paracops i la inclusió de finestres en els quarts del darrere de les portes.

Primer va estar disponible amb un motor de benzina de 1,8 litres amb 4 cilindres, turbocompresor i 20 vàlvules. Durant els primers dos anys de producció, tant els models de tracció davantera com el quattro tenien com característica una versió de 180 CV (132 kW). Al 1999 es va llançar un model quattro més potent, equipat amb un motor de 225 CV (165 kW) que comparteix el mateix disseny bàsic però amb un turbocompressor més gran, un intercooler addicional en el costat del conductor, bieles forjades, escapament doble i alguns altres ajustos interns dissenyats per a suportar l'augment de pressió del turbo de 10 psi fins a 15 psi.
 
Tots els models TT van ser cridats a revisió a finals de 1999 i principis de 2000 seguint inquietuds sobre la conducció de l'automòbil, que va ser considerada inestable en girs a alta velocitat com resultat del sobreviratge per acceleració. Es van efectuar varies modificacions, que van ser incorporades en tots els futurs models : 
  • col·locació d'alerons per reduir l'alçament
  • configuració de la suspensió per augmentar el subviratge
  • instal-lació de control d'estabilitat electrònic (ESP)

L'any 2002 va ser presentada una edició limitada a 100 unitats anomenada Lemans, que equipava el motor 1.8T de 225 CV,  i presentava un equipament diferenciat respecte la versió standard de 225 CV
  • suspensió més dura (amortidors més durs i molles 20mm més curtes)
  • llandes de 18 polzades
  • detalls interiors en vermell
  • volant folrat en alcàntara
  • numeració de la unitat gravada a la guantera  


L'oferta dels motors de quatre cilindres va ser complementada amb un motor VR6 3.2L de 250 CV (184 kW) al principi de 2003, que incorporava el sistema de tracció total quattro. L'octubre de 2004 es va estrenar una nova transmissió anomenada DSG (de doble embragatge), que permetia millorar l'acceleració mitjançant una dràstica reducció en el temps per al canvi de marxa.

A mitjans del 2003 s'amplia la gama de potències del motor 1.8T al incloure una versió d'accés a la gama de 150 CV.

Audi va desenvolupar una versió de TT amb algunes notables millores el 2005, el "quattro Sport", alleugerit i amb un augment de potència del motor 1.8T, amb 240 CV (176 kW) i una velocitat màxima de 250 km/h.



El darrer any de fabricació es van potenciar les versions 1.8T de 150 CV i 180 CV, passant a potències de 163 CV i 190 CV respectivament.


Premis
 

El TT original va ser nomenat per al premi d'Automòbil Nordamericà de l'Any 2000. També va estar a la "Llista dels Deu Millors Automòbils" de la revista Car and Driver al 2000 i 2001.